آموزش بافتنی آموزش کاردستی تزیین تزیینات شیرینی پزی آشپزی
آموزش بافتنی، مدل بافتنی ،مدل لباس،آموزش بافت،آموزش کاردستی، تزیین، تزیینات، تهیه شیرینی،طرز تهیه شیرینی، آموزش آشپزی
پنجشنبه 20 بهمن 1390 :: نویسنده : Z A
دستور تهیه دوغ گازدار

آموزش طرز تهیه دوغ گازدار

ابتدا شیر رو توی قابلمه بزرگی می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. مواظب باشید سر نرود. یه جوش كه خورد، کافی است. قابلمه رو از روی گاز بر می داریم و یه جا می ذاریم. صبر می كنیم تا از اون داغی بیفتد. حرارتش باید ولرم باشد. نه گرمتر نه سردتر. وقتی به این مرحله رسید، به میزان هر لیتر شیری كه داشتیم، یه قاشق ماست اضافه می كنیم. مثلاً اگر 5 لیتر شیر داشتیم، پنج قاشق ماست می ریزیم توی یه كاسه و مقداری از شیر ولرم رو روش می ریزیم و با هم مخلوط می كنیم. سپس اینها رو به همه شیرها اضافه می كنیم و حسابی مخلوط می كنیم.

بعد، در قابلمه رو می بندیم و روی قابلمه رو ملافه ضخیم یا پتوی نازك می اندازیم و حسابی قابلمه رو با اینها می پوشونیم. یكی دو ساعت صبر می كنیم. حالا دیگه ماست به اصطلاح «گرفته» است. ولی نباید بخوریم. پتو و ملافه رو از روش بر می داریم و توی یخچال می گذاریم. تا 24 ساعت. بعد از این مدت، گوشه ماست رو با یك نعلبكی به اصطلاح می شكنیم. یعنی با یك نعلبكی گوشه ای از ماست رو برمی داریم و اون تیكه از ماست رو روی بقیه ماست ها می گذاریم. نعلبكی رو هم می ذاریم همون گوشه ماست بماند. این كار باعث می شود كه آب ماست توی اون قسمت از ظرف جمع شود. باید به ماست سر بزنیم و آب ماست رو از ماست جدا كنیم. با این كار هم ماست سفت تر می شود، هم آب ماست.
 
آب ماست ها رو توی یه شیشه یا بطری می ریزیم. وقتی همه اش یک جا جمع شد، در بطری رو سفت می كنیم و می ذاریم یكی دو روز در دمای آشپزخونه بماند. البته وقتی كه داریم آب ماست رو توی بطری می ریزیم، قطعاً مقداری ماست هم واردش می شود. دوغ بعد از یكی دو روز آماده است.
 
نكته1: اون چند قاشق ماستی كه به شیر اضافه می كنیم، مایه ماست است. هرچی اون مرغوبتر باشد، ماستی كه درست می شود هم بهتراست.
 
نكته2: وقتی كه بعد از دو روز خواستید در بطری دوغ رو باز كنید، مواظب باشید. خیلی گاز دارد.
 
 
منبع : وبلاگ میز غذا
 




نوع مطلب : آموزش آشپزی، 
برچسب ها : طرز تهیه دوغ گازدار، طرز تهیه دوغ گاز دار، روش درست کردن دوغ، دوغ، گازدار، گاز، گازدار کردن دوغ، ترش، ماست، آب، روش، آموزش، شیوه، چگونه، بطری، قابلمه، لیتر، شیر، khoonedar.mihanblog.com، نعلبكی، sour، ترش شدن، دستور تهیه دوغ گازدار،
لینک های مرتبط :

نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


درباره وبلاگ


آموزش بافتنی|آموزش کاردستی|تزیین|تزیینات|شیرینی پزی|آشپزی

مدیر وبلاگ : Z A
موضوعات
نویسندگان
نظرسنجی
کدام پست ها را بیشتر می پسندید؟









آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات